bg.orsitaning.ru

Градински сънливец

Видео: Соня VS горска котка


градински сънливецградински сънливец, или mushlovka (Eliomys quercinus). По-малките животни плъхове (дължина на тялото 11,5-15 см, опашката 9,4-12,1 см, тегло 27 ж) с дълга опашка, покрити в основното тяло къса в края - широка плоска четка izdlinnyh коса. Муцуна посочи, цветни черни петна, големи уши, кръг, тесни в основата. Мустаците са добре дефинирани, особено на "мустаци". Остатъчен трицветно, гъсто покрити с къса коса в края си, те удължават, образувайки широк бял плоска четка. Покритие на горната част на тялото е светло, червеникаво-кафяво. Бяла дъно. Очите са тъмни, изпъкнали и се открояват на фона на червен светофар. От окото до основата на ухото е черна ивица. 

Видео: Соня градина



Garden съсел Обитава смесени и широколистни гори на Централна Русия, Волго-Кама и Южна Урал, както и Беларус и Украйна. Често живее в градини, а понякога и в човешки жилища, разположени в непосредствена близост до гората. Това животно е главно дървесни и наземно съоръжение, е рядкост. За разлика от съсели-polchkov и горски сънливци, тя е тиха, по-рядко се представя за глас. Най-ефективният начин да улови градина съсели-otyski ги vanie в гнезда или хралупи на изкуствени гнезда за птици. Ако зоната не е окачен къщички за птици и къщички за птици sinichniki, тогава сънливец да хване или поне се намери почти невъзможно. 

градински сънливецТова е много пъргав и пъргав създание, което намира храна в дърво слой, и на земята. Тя се състои от различни семена, плодове. Растителни храни в диетата eliomys на не заемат водещо място, но страст за хранене на животни, се вижда ясно във всички части на района. В основата на храна са насекоми и други членестоноги. Настаниха в близост до овощните градини, охотно яде в големи количества, заедно с костите ябълки, круши и други плодове. В края на лятото и началото на есента, ще семена и плодове, хранителни лешников сънливец ochenzhireyut, че е предпоставка за подготовка за зимен сън.

Vault лешников съсели може да е от няколко вида, в зависимост от тяхното предназначение. Сънливец гнездо този костюм в хралупи на дървета и пънове, по-рядко се обучават млади в дупки.

Женските мечета не повече от два пъти в годината, като всеки литър 3-6 млади. Той прекарва зимата в зимен сън зимуване в специално изградени заслони, които са на земята или под земята, защото при минусови естествени кухини и изкуствени гнезда, натоварени в зимен сън животни неминуемо би загинало. Тези търсещи са възли на корени, в дупки на гризачи и по Komló пънове, изолирани отпадъци от суха трева, пера, вълна, razgryzennyh листа.

В дома, градината съсели трябва да съдържа достатъчно голяма клетка на малки и трайна мрежа. На дъното лежеше мъх, торф, корени, на кухи дънери на дървета - всички от които могат да служат като убежище за отдих и уединение, докато яде храна. Тези траверси се разбират добре помежду си, почти никога не се бият помежду си, а често почиват в приют. Освен растителна храна, те също трябва да даде на насекомите и техните ларви, особено червеи и каймата и варено яйце. Много добри животни хранене тези различни хранителни смеси с добавка от прахообразно мляко.

Eliomys възпроизвеждат в страната и повишаване на потомство. Жени, които са живели в дома zoougolke няколко години може да донесе малките в различните сезони. Те, въпреки че са "месоядни", обикновено не агресивен, за същото, дори и след кратко задържане в килия са толкова надебеляват, те губят присъщата им мобилност. За да вземете Соня сяда на задните си крака и се облегна назад ви позволява да се примири с който и да е безболезнен манипулация. Въпреки това, за по-голяма сигурност, разбира се, най-добре да се вземат тези животни с ръкавици.

Видео: Как Соня Хъркането

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Външният вид и структурата на сънливецВъншният вид и структурата на сънливец
СъселСъсел
Норвежката горска котка. Дим и разноцветни цветове.Норвежката горска котка. Дим и разноцветни цветове.
Японски ин: стандарт FCI № 206 (1998 ж)Японски ин: стандарт FCI № 206 (1998 ж)
СъселСъсел
Горски сънливецГорски сънливец
Пигмей опосумПигмей опосум
Горски сънливец (dryomys nitedula)Горски сънливец (dryomys nitedula)
Горски сънливецГорски сънливец
Сънливец (muscardinus avellanarius)Сънливец (muscardinus avellanarius)
» » Градински сънливец
© 2021 bg.orsitaning.ru